Ergodus

Ergodus is een ergotherapiepraktijk voor cliƫnten uit de gemeenten Ede, Wageningen en Veenendaal. Er zijn 8 ergotherapeuten werkzaam, allen ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.
Ergodus richt zich op volwassenen, die ten gevolge van een handicap, beperking of ziekte belemmeringen ervaren in hun dagelijks leven.
Uw mogelijkheden, wensen en uw omgeving worden als vertrekpunt genomen. Samen met u kijken wij hoe u uw leven en/of omgeving dusdanig in kan richten, zodat u optimaal uw dagelijkse activiteiten uit kunt voeren.

Ergotherapie

Ergotherapie is een paramedisch beroep en bedoeld voor iedereen die zijn gewone dagelijkse handelingen niet meer naar wens uit kan voeren.
Als gevolg van ziekte, ouder worden of handicap kunnen alledaagse bezigheden problemen op leveren. Activiteiten die mogelijk voorheen heel vanzelfsprekend gingen, lukken nu niet meer of gaan zeer moeizaam.
Daarbij gaat het binnen de ergotherapie om hele praktische activiteiten op de volgende gebieden:

- Zelfredzaamheid: mobiliteit, verzorging, communicatie, sociale contacten, administratie, etc.

- Werk, school, het volgen van een studie, het voeren van een huishouden

- Vrije tijd, ontspanning, dagbesteding

Onderwerp van gesprek zijn vaak hele praktische problemen waar u tegen aan loopt.
De kracht van de ergotherapie zit vooral in het analyseren wat de oorzaken zijn die u in uw doen en laten beperken. Ook wordt gekeken naar waar juist uw sterke punten/krachtbronnen liggen en hoe u deze in kunt zetten.
Uw leefomgeving wordt hierbij altijd betrokken. Daarbij kan het gaan om mensen die voor u belangrijk zijn, maar ook hoe uw omgeving is ingericht en hoe u daarbinnen kunt functioneren. Er wordt zoveel mogelijk samengewerkt met andere disciplines die rondom u betrokken zijn, bijv. de huisarts, de thuiszorg, de fysiotherapeut en andere hulpverleners.

Spreekuur

Elke dinsdagochtend houdt één van de ergotherapeuten een open inloopspreekuur in het gezondheidscentrum Lunteren. Tussen 09.00 en 11.00 bent u van harte welkom om eens binnen te lopen en te informeren of ergotherapie iets voor u zou kunnen betekenen. U vindt ons op de begane grond, schuin tegenover de praktijk van dokter Broekhuijze.

Daarnaast kunt u altijd contact opnemen op telefoonnummer: 06-11 07 24 00. Of kijk op onze website www.ergodus.nl voor meer informatie.

Contact

Contactpersonen: Mevr. Nicole Schoeber en Jeannet Scheffer

Locatie: begane grond

Aanwezig: we werken op afspraak

Tel.: 06- 51 17 16 61

www.ergodus.nl

<================================================== ================================================== -->